Genomineerden 2021


‘Huub van Rozendaal Award’In een familiebedrijf vormt de CFO de schakel tussen het bedrijf en de buitenwereld en de familie. Hij of zij biedt een rationeel tegenwicht voor de ondernemers uit de familie, die een meer emotionele band hebben met hun bedrijf.

Sinds 2017 is de Award vernoemd naar Huub van Rozendaal die in 2017 overleed. Het persbericht hierover tref je hier https://cfo.nl/artikel/huub-van-rozendaal-award-voor-familiebedrijf

Binnen de CFO Community vormen finance directors of CFO’s van familiebedrijven een groep die te maken heeft met bepaalde specifieke kenmerken van een familiebedrijf. Op verzoek van enkele financieel directeuren wordt gekeken naar een community van finance directors van familiebedrijven. Dit jaar wordt aan het eind van de congresdag wederom de Familiebedrijven Award voor financieel directeuren van familiebedrijven uitgereikt.

De jury is op zoek naar een financieel directeur bij een familiebedrijf dat succesvol is door dingen anders te doen, dat durft te innoveren en te vernieuwen, waar de financieel directeur een duidelijke stem heeft ten opzichte van de familie en ervoor zorgt dat de groei duurzaam verankerd wordt.

Randvoorwaarden om in aanmerking voor een nominatie te komen:
* Titel CFO of Financieel Directeur hebben. Hij/zij hoeft niet statutair verantwoordelijk te zijn maar wel ingeschreven te zijn bij de KVK
* Jaarrekening moet gedeponeerd zijn (2019 minimaal)
* Er moet een extern meekijkend orgaan zijn (RvT, RvC, RvA)
* Familie moet een actieve (niet vrijblijvende) rol spelen bij het bedrijf
* Minimaal 2 jaar in functie
* Lid van het directieteam

De jury bestaat uit Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers), Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group), Ilse Matser (Lector Familiebedrijven - ‎Windesheim University of Applied Sciences), Willemien Boot (CFO Koninklijke Auping) en Jeroen Straathof (CFO Ridder Group).