Huub van Rozendaal Award

Huub van Rozendaal Award 2023

De Huub van Rozendaal Award is de prijs voor CFO’s of finance directors die zich opvallend verdienstelijk hebben gemaakt bij een familiebedrijf. Een nominatie is dé kans om het verhaal te vertellen over de lange termijnvisie van de familie, vanuit financieel-strategisch perspectief.

Aankomende FM Dag, 19 april 2023, wordt de winnaar van de Huub van Rozendaal Award – voor de CFO of financieel directeur die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt bij een familiebedrijf – bekend gemaakt.

De Award

In een familiebedrijf vormt de CFO de schakel tussen het bedrijf en de buitenwereld en de familie. Hij of zij biedt een rationeel tegenwicht voor de ondernemers uit de familie, die een meer emotionele band hebben met hun bedrijf.

Sinds 2017 is de Award vernoemd naar Huub van Rozendaal die in dat jaar is overleden. Lees hier het volledige persbericht.

Binnen de CFO Community vormen finance directors of CFO’s van familiebedrijven een groep die te maken heeft met bepaalde specifieke kenmerken van een familiebedrijf. Op verzoek van enkele financieel directeuren wordt gekeken naar een community van finance directors van familiebedrijven. Dit jaar wordt aan het eind van de congresdag wederom de Familiebedrijven Award voor financieel directeuren van familiebedrijven uitgereikt.

De Jury

De jury zoekt een financieel directeur bij een familiebedrijf dat succesvol is door dingen anders te doen. Een bedrijf dat durft te innoveren en te vernieuwen, waarbij de financieel directeur een duidelijke stem heeft ten opzichte van de familie en ervoor zorgt dat de groei duurzaam wordt verankerd.

Randvoorwaarden om in aanmerking voor een nominatie te komen:

  • De genomineerde heeft de titel CFO of Financieel Directeur.
    Hij/zij hoeft niet statutair verantwoordelijk te zijn, maar staat wel ingeschreven bij de KVK
  • De jaarrekening is gedeponeerd (2021 minimaal)
  • Het bedrijf heeft een extern meekijkend orgaan (RvT, RvC, RvA)
  • De familie speelt een actieve (niet vrijblijvende) rol bij het bedrijf
  • De genomineerde is minimaal 2 jaar in functie
  • De genomineerde is lid van het directieteam

Winnaar 2021

Een winnaar aanwijzen voor de Huub van Rozendaal Award 2021 – voor de beste CFO van het familiebedrijf – was geen gemakkelijke taak met alleen maar topkandidaten. Toch heeft de jury een keuze moeten maken tussen drie genomineerden van formaat. Bert van Dongen, CFO bij Koninklijke Paardekooper wint de Huub van Rozendaal Award 2021!

Zijn langdurige betrokkenheid bij de familie Paardekooper en de manier waarop hij zijn verschillende rollen heeft vervuld binnen de complexe groei van de organisatie, heeft veel indruk achtergelaten bij de jury, net zoals zijn passie voor het Life Cycle Assessment Centre waarmee de Koninklijke Paardekooper nu oplossingen ontwikkelt om verpakkings- en afvalsystemen zo circulair mogelijk te maken. Lees hier het volledige verslag.