FM Forum

Jaarlijks vindt in het voorjaar de FM Dag plaats, de Dag voor Financieel Directeuren in het midcorporate segment. Gedurende het jaar willen we graag de kennisuitwisseling en het netwerken blijven faciliteren. Vandaar dat wij door het jaar heen een aantal FM Fora organiseren waarvan de eerste op 17 september aanstaande. De FM Fora onderscheiden zich door kleinschaligheid maar zullen inhoudelijk net zo sterk neergezet worden als de FM Dag. Hierin zal het verrassen en prikkelen van de community blijvend centraal staan.

Thema FM Forum 2019

In welke richting wijst jouw moreel kompas?

Een kompas helpt ons richting te vinden als we onze bestemming proberen te vinden. Een moreel kompas is een intern kompas welke ons richt naar het juiste. Wat is het juiste dan? En voor wie? Met het doen van het juiste kunnen we ons eigen handelen afstemmen op dat van anderen en dus bij onze eigen overtuigingen en ons eigen gevoel van rechtvaardigheid blijven.

Je zou een moreel kompas kunnen opvatten als een spier die je moet trainen, een kunstwerk in wording maar ook tegelijkertijd functioneert als baken waarop we terug kunnen grijpen. Een kompas kan uit het lood raken, door onverwachte levensgebeurtenissen. Net als een echt kompas kost het ons soms tijd om ons in een situatie te richten op het juiste.

Tijdens het FM Forum zoeken we ons eigen morele kompas op. Is dit in lijn met het bedrijf, met onze collega's en onze klanten? Hoe gaan we ermee om als deze niet in lijn zijn?

Contactgegevens