Programma

Het programma van woensdag 17 april 2024

FM Dag 17 april 2024: Orakels

Het programma is continu in ontwikkeling. Meld je aan voor FM Dag om op de hoogte te blijven.

09:30 – 10:00 uur

Ontvangst en registratie

Zaal: Foyer
09:45 – 11:00 uur

Plenaire opening: Wijsheid van het Orakel

Jona Lendering | Historicus
Puck van Dijk | Praktisch filosoof en trainer
Amber Overbosch | Community Manager & Dagvoorzitter

Tijdens FM Dag krijg je volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de Orakels. Maar hoe werkt het Orakel eigenlijk? Wie maakten er in de oudheid gebruik van? En sprak het Orakel de waarheid?

Jona Lendering is een prijswinnende Nederlandse historicus, auteur van boeken over de oudheid en een van de oprichters van de geschiedenisschool Livius Onderwijs. Jona neemt ons mee in de fascinerende geschiedenis van het Orakel als aftrap van FM Dag 2024.

Na de introductie van het Orakel ontmoeten we Puck van Dijk; filosoof, theatermaker en filosofisch gesprekleider. Puck is expert in filosofische gesprekstechnieken en zal ons bij de opening van FM Dag uitdagen om de kunst van het vragen stellen te perfectioneren. Wat zou jij aan het Orakel vragen en vooral hoe zou je dat vragen?

11:30 - 12:15

Pluk de vruchten van Value Through Insight

Jurjen Bouwens | Expert Bedrijfswaardering & Fraudeonderzoek; B3TER
Wim Vaessen | Expert strategisch kostenbeheer; Expense Reduction Analysts
Sven de Zwart | Supply chain specialist; Expense Reduction Analysts
Tijd: 11:30 – 12:15 uur

Laat je inspireren. Ontdek in deze Orakelsessie hoe je bedrijfsresultaten verbetert door slimmer, duurzamer en kostendeskundig te managen. Via BI delen we benchmarkinzichten en trends. En we beantwoorden je strategische en tactische finance-vragen. Bezoek het Orakel en profiteer van onze internationale expertise, gestoeld op ruim 30 jaar Value Through Insight.

Cyber security

Tijd: 11:30 – 12:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over cyber security. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

AI in finance

Zaal: Podium 4
Tijd: 11:30 – 12:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over AI in finance. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

Data Analytics & BI

Zaal: Podium 5
Tijd: 11:30 – 12:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over Data Analytics & BI. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

Het orakel van tax

Zaal: Podium 7
Tijd: 11:30 – 12:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over tax. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

12:15 - 13:30

Lunch

13:30 - 14:15 uur

Het ESG Orakel: Hoe voldoe ik aan de regels én pak ik kansen?

Vincent Wanders | Compliance & ESG-expert; Compliant & more
Paul Josephus Jitta | Partner & advocaat; Buren Legal
Tijd: 13:30 – 14:15 uur

ESG en CSRD is here to stay, inclusief nieuwe Europese rapportagevereisten voor milieueffecten en inspanningen om die te verminderen. Heb jij al een antwoord gevonden op de uitdagingen die verplichte rapportages, regelgeving en aansprakelijkheid met zich meebrengen? Niet voldoen aan ESG-normen kan immers zowel intern als extern effect hebben op bedrijfsvoering!

Of we het nu zien als een last of een kans, het blijft een belangrijke verantwoordelijkheid van Financieel Managers om er mee aan de slag te gaan. Het ESG Orakel is er om samen met jou vanuit verschillende perspectieven oplossingen te bespreken voor de ESG-uitdagingen. Of het nu gaat over financiering, M&A, governance, sociale kwesties, fiscale implicaties of supply chain-onderwerpen.

Bezoek het Orakel, stel scherpe vragen en deel jouw inzichten.

Financiële analyse & Control

Zaal: Podium 4
Tijd: 13:30 – 14:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over Financiële analyse & Control. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

Werkkapitaal, credit, cash en treasury

Tijd: 13:30 – 14:15 uur

In deze Orakelsessie beantwoorden we de belangrijkste vragen over Werkkapitaal, credit, cash en treasury. Het Orakel deelt de laatste inzichten, ontwikkelingen en knowhow die jou verder helpen als Financieel Manager. Bezoek het Orakel en profiteer direct van de praktijkervaring en diepgaande kennis van topdocenten, experts en vakgenoten.

14:30 - 15:15

Het Orakel: Durf te vragen!

Het Orakel | De alwetende ziener
Zaal: Podium 7
Tijd: 14:30 – 15:15 uur

Wat als jij als Financieel Manager een Orakel kon bezoeken waaraan je daadwerkelijk alles mocht vragen. Advies over de volgende stap in je carrière? Een tip voor het vlottrekken van een project? Aanwijzingen om beter te worden in je vak? Deze unieke Orakelsessie is exclusief voor professionals die durven te vragen en die op zoek zijn naar antwoorden waar ze écht iets mee kunnen. Mis deze unieke kans niet en profiteer van de oneindige wijsheid van hét Orakel!

Orakel: continu verbeteren

Sylvester Persoon | Specialist continu verbeteren; Agium
Zaal: Podium 4
Tijd: 14:30 – 15:15 uur

Hoe bereikt jouw team moeilijke en uitdagende doelen? Hoe kun jij succesvoller worden in het verbeteren van jouw afdeling? Hoe breng je mensen in beweging? Als deze vragen bij jou leven, dan ben je bij het Orakel over continue verbeteren aan het juiste adres. Na het beantwoorden van jouw meest prangende vragen, laten we je in een uitdagende workshop kennis maken met de verbeter-methode Kata. Lukt het jou om met een team binnen de tijd een complexe opdracht uit te voeren? Het Orakel leert je de principes die je zullen helpen om te groeien van projectmatig verbeteren naar continu verbeteren! Sylvester Persoon, Continu Verbeteren-expert bij Agium, zal ons tijdens deze middag begeleiden.

Orakel Finance Transformation: Hoe ziet de next step in finance eruit?

Zaal: Podium 2
Tijd: 14:30 – 15:15 uur

Heeft jouw finance afdeling te maken met groeiende interne klantverwachtingen? Zijn er eisen om effectiever, sneller en efficiënter te werken? Er is in het verleden ongetwijfeld al veel geïnvesteerd in slimme systemen die een oplossing bieden voor deze uitdagingen. Maar wat is er nog meer mogelijk? Welke vervolgstappen kunnen we zetten? Tijdens deze Orakel sessie bespreken we praktische toepassing van de nieuwste technologieën met de experts van Pleo en het Strategiebureau

15:45 – 16:30 uur

Afsluitende keynote: Van Orakel naar Persoonlijk Kennismanagement

Martijn Aslander | StandUp filosoof
Zaal: Podium 1

Persoonlijk kennismanagement houdt zich bezig met de manier waarop we vergaarde informatie verwerken en die vervolgens delen. Dat proces is ontzettend belangrijk. Je kunt immers pas echt van waarde zijn voor je omgeving als je jouw schat aan verzamelde kennis en informatie in no time paraat hebt. PKM en Digitale Fitheid bieden de handvatten en tools die je daarvoor nodig hebt.

17:00 - 19:00

Borrel