Het programma

Het programma van woensdag 19 april 2023

Onder voorbehoud van wijzigingen.
09:30 – 10:00 uur

Ontvangst en registratie

10:00 – 11:00 uur

Focus on Value

Gerben van Driel | Dagvoorzitter
Leo van de Voort | Consultant & CFO; De definitie van waarde
Amber Overbosch | CFO/FM Community Manager; Hoe creëer jij waarde?
Atta de Tolk | Spoken word artist; Waarde in woorden

Wat is waarde en hoe behoud je het? In sneltreinvaart bespreken we de wijze waarop jij als financieel manager bijdraagt aan waardecreatie en waardevernietiging.

11:30 - 12:00

De waarde van wijn

Jesse Lemmens | Wine Advisor Colaris; De waarde van wijn
Remy Wowor | Private Sales Fine Wine Colaris; De waarde van wijn
Tijd: 11:30 – 12:00 uur

Drinken of verkopen? De waarde van wijn loopt uiteen van enkele euro’s tot tienduizenden euro’s per fles. Geen wonder dat er een levendige handel in wijnen bestaat. Maar wie bepaalt nu eigenlijk die prijs en wat is de invloed van wijnhuizen, jaren en opslag? In deze masterclass door de topexperts van Colaris leer je de ins- en outs- van dit fascinerende product en hoe je naar de waarde van wijn kunt kijken.

Kun jij kunst waarderen?

Willem Baars | Kunstadviseur & kunsthistoricus; De waarde van kunst
Tijd: 11:30 – 12:00 uur

De kunstmarkt is een complex, uitdagend en grotendeels ongereguleerd speelveld dat ervaring en expertise vereist om er succesvol te zijn. Hoe werkt de kunstmarkt eigenlijk? Wat zijn de trends? En wat zijn de economische en kunsthistorische drijfveren achter de prijs van kunst? Bezoek de masterclass en ontdek of jij kunst voldoende kunt waarderen!

 

Waardecreatie op de beurs

Gerben van Driel | Dagvoorzitter
Tijd: 11:30 – 12:00 uur

Kent de aandelenmarkt nog geheimen? Door verregaande automatisering en de beschikbaarheid van laagdrempelige beleggingsplatformen kan iedereen zich tegenwoordig belegger noemen. Toch zijn er maar weinigen die de kunst van de beurshandel helemaal in de vingers hebben en het complexe geheel van economische variabelen doorzien. In deze Masterclass neemt Gerben van Driel een deep-dive in de waardeontwikkeling op de beurs en wat jij daarvan kan leren.

13:00 - 14:15

Rondetafel – Let’s talk about risk: hoe risicobewust ben jij?

Martin Weltje | Directeur Risk VLC & Partners; Waardebehoud door risicomanagement
Nicole Lammers | Risk Consultant AccountAbility; Waardebehoud door risicomanagement
Tijd: 13:00 – 14:15 uur

Praktisch en toepasbaar risicomanagement met behulp van het business model canvas 

Als financieel manager lever je een belangrijke bijdrage aan de waarde-creatie van jouw bedrijf in deze complexe en uitdagende tijden. Eén van de instrumenten waarmee je waarde creëert, is het bewust omgaan met risico’s en risicomanagement op een praktische en toepasbare manier op de kaart zetten. 

 Samen met VLC & Partners kijken we hoe je risicomanagement in jouw organisatie verankert door gebruik te maken van het business model canvas en hoe je jouw medewerkers meekrijgt in risicobewust en risico gestuurd werken.  

Rondetafel – Waardecreatie in M&A

Paul Josephus Jitta | Partner & advocaat Buren Legal; Waardecreatie in M&A
Vincent Wanders | Governance, Risk & Compliancy-expert; Waardecreatie in M&A
Tijd: 13:00 – 14:15 uur

Bij koop- en verkoop van een onderneming is een goede voorbereiding van grote toegevoegde waarde. Hoe meer je als verkoper je zaken op orde hebt bij de te verkopen onderneming, hoe meer grip en greep je hebt op de onderhandeling. Als je weet wat de waarde-drijvers zijn van je onderneming, kun je daar in het verkoopproces ook meer licht op laten schijnen. Voor de koper geldt hetzelfde, maar dan omgekeerd: als je op waarde-bepalende factoren een zere vinger kunt leggen, heeft dat waarschijnlijk ook een koopprijsdrukkend effect. CFO ad interim, registeraccountant en moderator Vincent Wanders en (inter)nationaal gelauwerd M&A advocaat Paul Josephus Jitta (Buren N.V.) delen tijdens de rondetafeldiscussie hun expertise in en ervaringen met waarde-creatie bij aan- en verkoop van ondernemingen. De deelnemers aan deze sessie worden daarbij van harte uitgenodigd hun eigen ervaringen te bespreken.

13:00 - 13:30 uur

Private Equity: waarde door de ogen van een investeerder

Brigitte van der Maarel | Managing Partner Karmijn Kapitaal; Waarde door de ogen van de investeerder
Tijd: 13:00 – 13:30 uur

Waardecreatie, is de belofte en de core business van veel Private Equity ondermeningen. Wat kun jij leren van hun kijk op groei, professionalisering, commercie en optimalisering? Een ding is zeker: voor waardecreatie is veel meer nodig dan geld en spreadsheets alleen. In deze Masterclass deelt Brigitte van der Maarel – Managing Partner, Karmijn Kapitaal – haar ervaringen en visie op succesvol investeren. Diversiteit, continuiteit en duurzaamheid gaan daarbij hand in hand me financiële prestaties.

Waardebehoud in een veranderend economisch klimaat

Chris van Dongen | Commercieel directeur Payhawk; Waardebehoud in een veranderend economisch klimaat
Tijd: 13:00 – 13:30 uur

Hoe creëert een een scale-up zijn waarde?

Maikel Smit | Finance Manager Stoov; Waardecreatie bij een scale-up
Tijd: 13:00 – 13:30 uur

Maikel Smit is Finance Manager bij Stoov dat draadloze oplaadbare infrarood warmtekussens en -deken op de markt brengt. Juist nu de energiekosten de pan uit rijzen slaan de producten van Stoov enorm aan. Onder het motto: We warm people, not the planet groeit de onderneming snel. Het is Stoov zelfs gelukt om de omzet en het aantal verkopen 2 jaar op rij te verdrievoudigen! Maar hoe hou je in dit tempo de marges in de gaten? Hoe stuur je op waardeontwikkeling en welke keuzes maakt het financieel management daarin?

13:45 - 14:15

Den Hartogh; 100 jaar waardecreatie in de logistieke dienstverlening.

Bram Paape | Group Financial Director Den Hartogh; Waardecreatie bij Den Hartogh
Tijd: 13:45 – 14:15 uur

Familiebedrijf Den Hartogh Logistics is wereldwijd een toonaangevende logistieke dienstverleners voor de chemische, gas-, polymeer- en voedingsmiddelenindustrie. Group Financial Director Bram Paape overziet een global organisatie met kantoren in 27 landen, meer dan 2.000 medewerkers , 24.000 tankcontainers, 5.750 droge bulkcontainers, 300 tankopleggers en 670 vrachtwagens. Hoe wordt in de turbulente wereld van logistieke dienstverlening waarde gecreeerd? Bezoek de masterclass en ontdek wat jij kunt leren van het financiële management bij Den Hartogh.

Waardeperspectieven in het familiebedrijf: de eigenaar en het bedrijf

Ilse Matser | Expert familiebedrijven; Waarde in het familiebedrijf
Tijd: 13:30 – 14:00 uur

Het familiebedrijf wordt al snel geassocieerd met het creëren van waarde voor de lange termijn. Niet voor niets zijn de oudste bedrijven ter wereld dikwijls familiebedrijven. Wat drijft hen en wat zijn de geheimen van de meest succesvolle ondernemende families? In deze Masterclass bespreken we hoe familiebedrijven aankijken tegen het begrip “waarde” en wat elke financieel manager daar van kan leren.

14:45 - 15:15

Human Capital; waardegroei of waarde vernietiging?

Bea Aarnoutse | Boardroom consultant; De waarde van gelukkige medewerkers
Tijd: 14:45 – 15:15 uur

Hoewel onze medewerkers niet zijn terug te vinden op de financiele balans, vormen zij wel degelijk de meest belangrijke assets van onze organisatie. Geven wij als Financieel Managers wel voldoende aandacht aan de waarde van Human Capital? En hoe kunnen wij sturen op waardebehoud en -ontwikkeling? Bea Aarnoutse geeft ons een nieuw perspectief en laat ons zien wat de samenhang is tussen waardecreatie en de employee journey. Bezoek de masterclass en vergroot jouw inzicht in de waarde van ons Human Capital.

Zeelandia; De waarde van ons dagelijks brood

Lodewijk Lockefeer | CFO Zeelandia; Waardecreatie bij Zeelandia
Tijd: 14:45 – 15:15 uur

Opgericht in 1900 door de Nederlandse familie Doeleman is Koninklijke Zeelandia uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van bakkerij-ingrediënten. CFO Lodewijk Lockefeer overziet een organisatie met 3.200 medewerkers met vestigingen in meer dan 30 landen en verkoop in 100 landen. Met behulp van R&D, baandoorbrekende innovaties en procesverbeteringen helpt Zeelandia de gehele bakery waardeketen te versterken. Bezoek de masterclas en leer hoe Zeelandia haar kennis en expertise omzet in waardegroei.

15:30 - 16:00

Masterclass ISPnext

Maarten de Ru | Director Partner & Alliances ISPnext
Tijd: 15:30 – 16:00 uur

Boels; Het gereedschap om te bouwen aan waardegroei.

Jan Piet Valk | CFO Boels Group; Waardecreatie bij Boels
Tijd: 15:30 – 16:00 uur

Boels is in 1977 onder leiding van Pierre Boels Sr. gestart als klein lokaal verhuurbedrijf. Vandaag de dag is Boels Rental één van Europa’s grootste verhuurbedrijven in zowel machineverhuur als specialistische verhuur. CFO Jan Piet Valk overziet een organisatie met meer dan 790.000 verhuuritems, 6.900 vakmensen en 725 vestigingen met activiteiten in 18 landen. Daarbij gaat het tegenwoordig niet alleen om het bescikbaar stellen van materieel maar ook over het adviseren over onder andere (bouw)logistiek, gebruik, huurvormen, brandstof & energiemanagement. Bezoek de masterclass en leer van Jan Piet Valk hoe waarde tot stand komt in de deeleconomie.

16:15 – 16:30 uur

Huub van Rozendaal Award uitreiking

16:30 – 17:00 uur

Zes jaar gevangen; de Waarde van vrijheid

Stephen McGown | Schrijver en spreker; De waarde van vrijheid
Atta de Tolk | Spoken word artist; Waarde in woorden

Stephen McGown’s leven nam een dramatische wending toen hij in Mali werd ontvoerd door terreurgroep Al Qaeda. Hij overleefde 6 jaar brute gevangenschap door zijn ongekende vindingrijkheid en de kracht zich aan te passen aan levensgevaarlijke omstandigheden. Wat kun jij leren van zijn boodschap over overleven, positiviteit en de controle nemen over je eigen geluk?

17:00 - 19:00

Borrel