Donatello Piras
18 januari 2022
Barbara Baarsma
22 februari 2022

Caroline de Gruyter

Columnist NRC Handelsblad

 

Caroline de Gruyter is Europa-correspondent en columnist voor NRC Handelsblad. Ze schrijft elke zaterdag de column In Europa en woont in Brussel.

Caroline publiceert al meer dan twintig jaar over Europa en de Europese politiek. De helft van die tijd woonde ze in Brussel, waar ze onder andere de financiële crisis en de eurocrisis versloeg. Ze heeft allerlei prijzen gewonnen, waaronder de Heldringprijs voor beste columnist (2015) en de Vondelingprijs voor haar Europa-oeuvre (2013).

Caroline schrijft regelmatig voor Foreign Policy, De Standaard en EUobserver en is lid van de denktank European Council on Foreign Relations. Eerder woonde ze in de Gazastrook, Jeruzalem, Brussel, Genève, Wenen en Oslo. Ze heeft vijf boeken geschreven die allemaal gaan over democratie, globalisering en het drijfzand van soevereiniteit. Haar laatste boek, Beter wordt het niet; een reis door de Europese Unie en het Habsburgse Rijk, verscheen in maart 2021 en werd een bestseller in Nederland. Duitse en Franse vertalingen verschijnen in 2022.