Rondetafel – Voorbij de basis – aanpak en attitude voor echte waardecreatie

In de wereld van financieel management staan woorden als budgetteren, consolideren, controleren, rapporteren, analyseren en adviseren centraal. Elke financiële professional besteed een groot deel van zijn tijd en energie aan dit type werkzaamheden. Daarbij worden we in meer of mindere mate ondersteunt door slimme tools en systemen die ons helpen efficiënt te werken.

Tegelijkertijd is de complexiteit van de omgeving waarin we werken en de eisen die de business aan de financiële afdeling stelt toegenomen. Onder andere door de introductie van ESG. Welke ruimte en mogelijkheden zijn er nog voor de financieel manager om zich te verbeteren, en meer waarde te creëren voor de business? Is er nog winst te behalen in technologie of gaat het vooral om skills, vaardigheden en attitude? In deze besloten sessie delen we onze aanpak, ervaringen en inzichten en bespreken we hoe financieel management nog waardevoller kan zijn.

Hosted by: LucaNet

Waardecreatie in commercieel vastgoed

Er zijn veel verschillende factoren die de waarde van vastgoed bepalen: bereikbaarheid, uitstraling, de huurders, enzovoorts. Hoe identificeer je waar de meeste waarde te behalen valt? Verdien je meer aan huurders die minder betalen? En hoe overtuig je investeerders dat een uitgave uiteindelijk geld oplevert? Christiaan van Steenbergen, financieel directeur bij Multi Vastgoed, neemt je mee in de wijze waarop zij waarde toevoegen aan vastgoed en daarmee aan investeerders, eigenaren en huurders.

Financieel Management Podcast: inspirerende gesprekken voor financieel managers

FM.nl, CFO.nl en CFO magazine informeren en inspireren financieel managers middels een exclusief magazine en op het internet. Daar komt nu podcast bij. De podcaststudio van FM Dag zal op 19 april dan ook een prominente plek krijgen op het evenement in het Van der Valk Hotel Schiphol. Kom gerust langs om onder het genot van een drankje & hapje met je gesprekspartner te kijken naar de inspirerende en informerende gesprekken. Hou FM.nl in de gaten als je onze podcastgesprekken wilt beluisteren of meld je nu met enkele muisklikken aan voor de Financieel Management nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden over onze podcasts en overige informatie.

Van ESG verplichting naar echt duurzame waarde creatie

In 2024 wordt de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van kracht en moeten grote bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid. Zo niet, dan dreigt een afkeurende accountantsverklaring. Niet voor niets steken Financieel Managers veel tijd in het doorgronden en opzetten van ESG rapportages. Daarbij lopen zij tegen velen vragen aan:
Hoe voorkom je greenwashing? Welke interne samenwerkingen worden noodzakelijk? Op welke wijze integreer je de financiële rapportage met de ESG rapportage?

En de meest belangrijke vraag: Hoe stuur je eigenlijk op duurzaamheid?

Leer van onderzoeker en ervaringsdeskundige Egbert Willekes – voormalig CFO Greenchoice – welke stappen jij als Financieel Manager kunt zetten en ontdek hoe de finance afdeling daadwerkelijk een duurzame mindset kan ontwikkelen.

Rondetafel: Waarde ontdekken in je bedrijf

Zoals een verborgen diamant in een mijn, is ook niet alle waarde binnen bedrijven direct aan de oppervlakte zichtbaar. In deze round table gaan we met elkaar in gesprek over verborgen waarde binnen bedrijven, en welke kansen Artificial Intelligence (AI) bieden om die waarde te ontdekken. Hoe kan AI helpen om afwijkingen te detecteren, jou als financial te informeren en zo de waarde van je bedrijf te maximaliseren?

Hosted by: Yokoy

Waardeperspectieven in het familiebedrijf: de eigenaar en het bedrijf

Het familiebedrijf wordt al snel geassocieerd met het creëren van waarde voor de lange termijn. Niet voor niets zijn de oudste bedrijven ter wereld dikwijls familiebedrijven. Wat drijft hen en wat zijn de geheimen van de meest succesvolle ondernemende families? In deze Masterclass bespreken we hoe familiebedrijven aankijken tegen het begrip “waarde” en wat elke financieel manager daar van kan leren.

Zes jaar gevangen; de Waarde van vrijheid

Stephen McGown’s leven nam een dramatische wending toen hij in Mali werd ontvoerd door terreurgroep Al Qaeda. Hij overleefde 6 jaar brute gevangenschap door zijn ongekende vindingrijkheid en de kracht zich aan te passen aan levensgevaarlijke omstandigheden. Wat kun jij leren van zijn boodschap over overleven, positiviteit en de controle nemen over je eigen geluk?

Boels; Het gereedschap om te bouwen aan waardegroei.

Boels is in 1977 onder leiding van Pierre Boels Sr. gestart als klein lokaal verhuurbedrijf. Vandaag de dag is Boels Rental één van Europa’s grootste verhuurbedrijven in zowel machineverhuur als specialistische verhuur. CFO Jan Piet Valk overziet een organisatie met meer dan 790.000 verhuuritems, 6.900 vakmensen en 725 vestigingen met activiteiten in 18 landen. Daarbij gaat het tegenwoordig niet alleen om het bescikbaar stellen van materieel maar ook over het adviseren over onder andere (bouw)logistiek, gebruik, huurvormen, brandstof & energiemanagement. Bezoek de masterclass en leer van Jan Piet Valk hoe waarde tot stand komt in de deeleconomie.

Ontdek de waarde van KPI’s & Dashboards

Voor Financiële Managers wordt het steeds belangrijker continu zicht te hebben op actuele financiële data. Om deze data snel te interpreteren wordt gebruik gemaakt van dashboards met de actuele financiële stand van zaken. Om vooruit te kijken en processen en procedures te verbeteren is het noodzakelijke om KPI’s te monitoren. Ontdek in deze masterclass waarom dashboards belangrijk zijn, wat de belangrijkste KPI’s zijn en hoe je die direct verbetert.

Hosted by: ISPnext

Rondetafel – De balans tussen waardecreatie en groei

Als CFO weet je dat omzetgroei vele voordelen met zich meebrengt. Maar groei brengt ook nieuwe risico’s en organisatorische uitdagingen met zich mee. Moeten we onze marges opofferen om groei mogelijk te maken? Welke strategie kiezen we voor verdere investeringen in automatisering en digitale technologie? Hoe kan onze groeiende organisatie de productiviteit vergroten en zich tegelijkertijd aanpassen aan veranderingen? We delen onze ideeën en ervaringen met een van de belangrijkste missies van elke bestuurder: de waarde van ons bedrijf vergroten. We bespreken de digitale transformatie van onze bedrijfsmodellen en de manier waarop financiële leiders de balans vinden tussen groei en waardecreatie.
Hosted by: Chargebee