Lunch

Tijdens de lunchpauze serveren we jou een smakelijke selectie van lekkernijen. Perfect om op te laden voor de rest van de Orakelsessies te midden van inspirerende gesprekken met experts.

Het Cyber Security Orakel: Hoe organiseer ik digitale weerbaarheid?

Organisaties zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt al jaren dat onze digitale weerbaarheid flink achterblijft. Daarom wordt ook van de financieel manager verwacht dit risico te kennen en te controleren. Het Cyber Security Orakel biedt kennis en inzichten om de digitale weerbaarheid van jouw organisatie te kunnen toetsen. Wat kun je controleren? Waar moet je op letten? En waar zit de zwakste schakel? Bezoek het Orakel en ontvang waardevolle frameworks die jou helpen om Cyber Risico’s te beheersen.

Het Business Orakel: Hoe hou ik grip op (internationale) waardeketens?

Als financieel managers hebben we goede kijk op het businessmodel en de performance van de onderneming. We houden met ons planning en control systeem grip op de voortgang en detecteren afwijkingen snel genoeg om waar nodig bij te sturen. Groeiende ondernemingen stellen de financieel manager voor nieuwe uitdagingen. Enerzijds omdat de interne routines en structuren worden aangepast aan de behoeften van een grotere organisatie. Anderzijds omdat de relatie met de buitenwereld complexer wordt. Helemaal als de onderneming in nieuwe markten actief wordt en het aantal toeleveranciers en klanten toeneemt in aantal en diversiteit. Hoe houden we grip op de onzekerheden en risico’s die deze groei met zich meebrengt? En hoe zorgen we ervoor dat we minder kwetsbaar zijn?

The Economy & Risk Oracle: What can we expect in 2024?

The new year is already in full swing, but will it also confront us with new risks? The economy and risk oracle will answer this and other questions in her economic outlook for the 2024 financial year. She will talk about the Netherlands and the world: country risks at a glance, Good sectors, bad sectors: the tops and flop, Insolvencies: current figures on company bankruptcies, Economic outlook: How will the USA and China fare and what impact will this have on the eurozone? Bring your curiosity and learn from our Oracle.

Het Performance Orakel: Hoe verbeter ik de bedrijfsresultaten?

Laat je inspireren. Ontdek in deze Orakelsessie hoe je bedrijfsresultaten verbetert door slimmer, duurzamer en kostendeskundig te managen. Via BI delen we benchmarkinzichten en trends. En we beantwoorden je strategische en tactische finance-vragen. Bezoek het Orakel en profiteer van onze internationale expertise, gestoeld op ruim 30 jaar Value Through Insight.

Hét Orakel: Durf te vragen!

Wat als jij als Financieel Manager een Orakel kon bezoeken waaraan je daadwerkelijk alles mocht vragen. Advies over de volgende stap in je carrière? Een tip voor het vlottrekken van een project? Aanwijzingen om beter te worden in je vak? Deze unieke Orakelsessie is exclusief voor professionals die durven te vragen en die op zoek zijn naar antwoorden waar ze écht iets mee kunnen. Mis deze unieke kans niet en profiteer van de oneindige wijsheid van hét Orakel!

Kennis Orakel: Hoe verbeter ik mijn persoonlijk Kennismanagement?

Persoonlijk kennismanagement houdt zich bezig met de manier waarop we vergaarde informatie verwerken en die vervolgens delen. Dat proces is ontzettend belangrijk. Je kunt immers pas echt van waarde zijn voor je omgeving als je jouw schat aan verzamelde kennis en informatie in no time paraat hebt. PKM en Digitale Fitheid bieden de handvatten en tools die je daarvoor nodig hebt.

Het Risk- en verzekeringsmanagement Orakel: Hoe manage je onzichtbaar gevaar?

De rol van een bestuurder bij de veiligheid van personeel en arbeidsongevallen.

We staan er niet dagelijks bij stil en hopen het nooit mee te maken, maar een ongeval zit in een klein hoekje. Goed risicomanagement is een essentiële vaardigheid voor financieel managers. Simpelweg omdat het succes en de continuïteit van de onderneming sterk beïnvloed kunnen worden door het wel of niet beheersen van risico’s. Personeel is een van de grootste assets voor de onderneming en bestuurders hebben een belangrijke rol in het faciliteren van een veilige werkomgeving met goede voorzieningen.
Personele risico’s komen in vele gedaanten en elke organisatie en business moet een eigen aanpak ontwikkelen om deze te managen. Het strafrechtelijk onderzoek van bestuurders bij een ernstig ongeval kan grote gevolgen hebben voor de bestuurders zelf en de organisatie. Het Orakel Risk- en verzekeringsmanagent heeft diepgaande en praktische kennis van aansprakelijkheid en bestuurdersaansprakelijkheid bij arbeidsongevallen.

Wil jij weten hoe de risico’s en maatregelen te kwantificeren? Is er meer inzicht nodig in effectieve strategieën om risico’s te beheersen (van deze risico’s)? Of wil je tips ontvangen voor het implementeren van beheersen van risico’s? Bezoek het Orakel en profiteer van (diepgaande) nuttige kennis en verrassende inzichten over risicomanagement.

Het leiderschaps Orakel: Hoe laat ik mijn team continu verbeteren?

Hoe bereikt jouw team moeilijke en uitdagende doelen? Hoe kun jij succesvoller worden in het verbeteren van jouw afdeling? Hoe breng je mensen in beweging? Als deze vragen bij jou leven, dan ben je bij het Orakel over continu verbeteren aan het juiste adres. Na het beantwoorden van jouw meest prangende vragen, laten we je in een uitdagende workshop kennis maken met de verbeter-methode Kata. Lukt het jou om met een team binnen de tijd een complexe opdracht uit te voeren? Het Orakel leert je de principes die je zullen helpen om te groeien van projectmatig verbeteren naar continu verbeteren! Sylvester Persoon, Continu Verbeteren-expert bij Agium, zal ons tijdens deze middag begeleiden.

Het Orakel van Morele moed in tijden van dilemma’s

Als financieel manager help je mee om zakelijke successen te realiseren. In financiële zin, maar zeker ook lettend op integriteit en compliance. Organisaties zijn complex, kennen vele stakeholders en er spelen grote belangen. In die omgeving worden financieel manager regelmatig geconfronteerd met grote en kleine dilemma’s; vraagstukken waarbij twee relevante morele principes tegenstrijdige aanwijzingen geven. Wat doe jij als je in een grijs gebied opereert? Bijvoorbeeld bij een vermoeden van een belangenverstrengeling, het niet helemaal naleven van regels of onduidelijke besluitvorming?

De vraag is dan steeds: Welke beslissing moet ik nemen? Welke kaders gebruik ik daarbij? En hoe moet ik in deze situatie handelen? Het Orakel van Morele moed geeft handvatten om dilemma’s te herkennen en er professioneel naar te handelen. We gaan met elkaar in gesprek over uitdagende situaties en ontvangen een stappenplan om dilemma’s te ontrafelen.