Het Orakel van Morele moed in tijden van dilemma’s

Jurjen Bouwens | Expert financiële directievoering, bedrijfswaardering en herstructurering, interim CFO en docent.; HOFAM
Theo Quaijtaal | Kantoordirecteur | AK Advocaten / Partner; B3ter

Als financieel manager help je mee om zakelijke successen te realiseren. In financiële zin, maar zeker ook lettend op integriteit en compliance. Organisaties zijn complex, kennen vele stakeholders en er spelen grote belangen. In die omgeving worden financieel manager regelmatig geconfronteerd met grote en kleine dilemma’s; vraagstukken waarbij twee relevante morele principes tegenstrijdige aanwijzingen geven. Wat doe jij als je in een grijs gebied opereert? Bijvoorbeeld bij een vermoeden van een belangenverstrengeling, het niet helemaal naleven van regels of onduidelijke besluitvorming?

De vraag is dan steeds: Welke beslissing moet ik nemen? Welke kaders gebruik ik daarbij? En hoe moet ik in deze situatie handelen? Het Orakel van Morele moed geeft handvatten om dilemma’s te herkennen en er professioneel naar te handelen. We gaan met elkaar in gesprek over uitdagende situaties en ontvangen een stappenplan om dilemma’s te ontrafelen.