Programma FM Dag 2019

Download programma
Showing All
Plenair
Masterclass (open sessie)
Round Table
Netwerkruimte
Lunetten
Blauwkapel
Rijnauwen
Ruigenhoek
Kijkuit
Honswijk
De Gagel
Spion
Kruithuis
08:30
09:00
09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
Pauze
11:45 - 12:15
Netwerkruimte
Netwerk

Lunch
12:45 - 14:15
Netwerkruimte
Netwerk

Pauze
15:45 - 16:15
Netwerkruimte
Netwerk

Borrel
17:30 - 18:00
Netwerkruimte
Netwerk

Opening FM Dag 2019
10:00 - 11:45
Lunetten
Plenair

Een uniek plenair programma met een bijzondere setting en out-of-the-box sprekers. Onder leiding van Michiel Vos kijken we in het plenaire programma naar verschillende aspecten van The Art of War. Hoe gaan we om met conflicten, welke rol kan misleiding innemen, hoe krijgen we onze troepen mee en welke middelen hebben we als "generaal"? We komen regelmatig terug bij onze tafelgasten Ton Wallast (CFO Priva) en Lizet Friesen (CFO HAK) en uiteraard is onze huisband Born aanwezig voor de muzikale begeleiding.

Met: Fleur Ravensbergen, Onderdirecteur en medeoprichter van de Dialogue Advisory Group, Steve Carlin, Illusionist en Mind-reader, Marc Oosterhout, Auteur, merkstrateeg en mede-oprichter van N=5, Ton Wallast, CFO Priva,Ruud Hendriks, Founder Startupbootcamp, Anouk Vos,Partner en Cyber Security / Innovation lead bij Revnext, Menno Middeldorp, Hoofd onderzoek Nederlandse economie bij Rabobank en Hans Steensma, War Game Operator

Energizer
13:45 - 14:15
Lunetten

Nu de magen gevuld zijn is het tijd om weer ten strijd te trekken. Maar voordat we dat kunnen doen moeten we de strijd aan gaan met onze after lunch dip. Tijd om in actie te komen.

Plenaire afsluiting: Not Good But Perfect
16:45 - 17:30
Lunetten
Plenair

Rico Verhoeven is GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing en daarnaast ook veel gezien spreker en ondernemer. Tijdens de FM Dag geeft Rico inzicht in hoe hij zich voorbereid op een gevecht en hoe hij zijn tegenstander analyseert. Start het gevecht al bij de staredown? En kan alle voorbereiding van overboord gegooid worden nadat de eerste klappen uitgedeeld worden?

Met: Rico Verhoeven, GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing

The Art of War in familiebedrijven
12:15 - 12:45
Blauwkapel
Masterclass (open sessie)

De afgelopen jaren zijn er een aantal mooie winnaars van de Huub van Rozendaal Award geweest. Samen met Michiel Vos kijken we in deze sessie met voormalig winnaars Luuk van de Pal (CFO Kloosterboer) en Willemien Boot (CFO Auping) naar het thema. Welke elementen uit het boek vinden zij belangrijk en hoe passen ze dit toe?

Met: Luuk van der Pal, CFO Kloosterboer en Willemien Boot, CFO Koninklijk Auping

The Art of War in familiebedrijven
14:15 - 14:45
Blauwkapel
Masterclass (open sessie)

De afgelopen jaren hebben we een aantal mooie winnaars van de Huub van Rozendaal Award gehad. Samen met Michiel Vos kijken we in deze sessie met Ferry Muller (CFO Vebego) en Paul van der Kroft (CFO Terberg Group) naar het thema. Welke elementen uit het boek vinden zij belangrijk en hoe passen ze dit toe?

Met: Ferry Muller, CFO Vebego en Paul van der Kroft, CFO Terberg Group

Inkijk: hoe missies in het leger te werk gaan
14:15 - 14:45
Blauwkapel
Masterclass (open sessie)

Nick Zwaneveld is Kaptein in ons leger. Hij is meerdere keren uitgezonden en heeft diverse missies gedaan. In gesprek met Michiel Vos verteld Nick over de voorbereiding en uitvoering van zijn missies. Een unieke inkijk hoe het leger te werk gaat.

Met: Nick Zwaneveld, Captain Royal Dutch Army

Inkijk: Hoe missies in het leger te werk gaan
15:15 - 15:45
Blauwkapel
Masterclass (open sessie)

Nick Zwaneveld is Kapitein in ons leger. Hij is meerdere keren uitgezonden en heeft diverse missies gedaan. In gesprek met Michiel Vos vertelt Nick over de voorbereiding en uitvoering van zijn missies. Een unieke inkijk in hoe het leger te werk gaat.

Met: Nick Zwaneveld, Captain Royal Dutch Army

Wanneer wel en wanneer niet te vechten
16:15 - 16:45
Blauwkapel
Blauwkapel

Lely Holding is één van Nederlands mooiste familiebedrijven in de agrarische sector. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een aantal strategische keuzes moeten maken om de groei van het bedrijf te kunnen realiseren. Hierin zitten lastige keuzes zoals met welke markten en productgroepen gaan we verder en welke gaan we verlaten? De teaching van Sun Tzu vertelt dat een goede leider nooit het grotere plaatje uit het zicht verliest. In deze sessie neemt Ronald Eikelenboom, CFO Lely, ons mee in zijn verhaal over hoe ze tot welke keuzes zijn gekomen, hoe je omgaat met de pijn die intern gevoeld wordt en hoe ga je met de familie om? En hoe houd je het grote plaatje altijd in het oog.

Met: Ronald Eikelenboom, CFO Lely Holding

Gefaciliteerd door: Rabobank

Creativiteit voor het opbouwen van momentum
12:15 - 12:45
Rijnauwen
Masterclass (open sessie)

Marc Oosterhout is een bekend merkstrateeg en gaf de PvdA ongevraagd advies om hun momentum weer terug te pakken. In elke strijd is momentum zeer belangrijk om mensen mee te krijgen en om te overwinnen. Dat begint met een goed verhaal. Marc legt uit hoe creativiteit en emotie hierin een cruciale rol spelen.

Met: Marc Oosterhout, auteur, merkstrateeg en mede-oprichter van N=5

Hoe word ik een meester in het beïnvloeden
14:15 - 14:45
Rijnauwen
Masterclass (open sessie)

Winston Scholsberg is ‘De Public Speaking Architect’. In deze unieke masterclass leert Winston jou om jouw boodschap met overtuigende energie en zelfverzekerde lichaamstaal te communiceren. Zowel bewust als onbewust ga jij vervolgens nog meer zelfvertrouwen en authenticiteit uitstralen. Hierdoor dringt jouw boodschap vele malen dieper door bij stakeholders. In de afgelopen 25 jaar heeft Winston managers, ondernemers, studenten, politici, legerofficieren, coaches, presentatoren, CFO’s en CEO’s geholpen om hun verhaal met kracht en overtuiging over te brengen om zo in staat te zijn hun omgeving nog sterker te beïnvloeden en gestelde doelen te realiseren.

Met: Winston Scholsberg, Public Speaking Architect

Gefaciliteerd door: FinanceFactor

Crash Course Meditation
15:15 - 15:45
Rijnauwen
Masterclass (open sessie)

Tegenwoordig willen we zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd: we rennen maar door en vinden zelden ergens rust. Balans is belangrijk tijdens je (werk)leven: het bieden van reflectie en rust naast het harde werken, zodat je doordacht aan jouw carrière kunt bouwen. In deze sessie neemt Joel aan 't Goor je mee in een crash course meditation: een no nonsens course die onder alle omstandigheden toegang geeft tot rust, inspiratie, concentratie en flow. Het is voor iedereen een cruciale sleutel naar persoonlijke groei én de groei van jouw (bedrijfs)resultaat. Joel laat zien hoe je in 5 minuten - zonder oncomfortabele houdingen - je rust kunt vinden.

Met: Joel aan 't Goor, Founder Origins, Author 'The Journey to Your Origin'

Gefaciliteerd door: Trifinance

"Niet zeiken, voetballen!"
16:15 - 16:45
Rijnauwen
Masterclass (open sessie)

Bas Nijhuis combineert het fluiten op internationaal niveau met het ondernemerschap van onder andere zijn Bakkerij in Haaksbergen. In deze sessie neemt hij u mee op een even avontuurlijke als hilarische reis mee achter de schermen van arbitrage, met kostelijke anekdotes over wereldtoppers als Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Luis Suárez. Maar uiteraard gaat het ook over ondernemerschap en teamwork.

Met: Bas Nijhuis, Scheidsrechter Betaald Voetbal en ondernemer

Gefaciliteerd door: Kroller Boom

Opereren in Cyberspace
12:15 - 12:45
Ruigenhoek
Masterclass (open sessie)

Zorginnovatie staat in het teken van Big Data en Artificiële Intelligentie (AI). Zelflerende computers gaan helpen bij diagnostiek en therapie en verwachtingen over de impact op ons zorgsysteem zijn groot. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen voor de chirurg? Gaan robots de operatie overnemen en brengen ze daarmee een oplossing voor de feilbaarheid van de mens?

Prof. Dr. Ivo Broeders is chirurg en hoogleraar robotica en minimaal invasieve interventies. In 2000 was Broeders de persoon die in Nederland de robottechnologie in de operatiekamer introduceerde.

Met: Ivo Broeders, Robotchirurg

Gefaciliteerd door: Exact

Alle oorlogsvoering is gebaseerd op misleiding
14:15 - 14:45
Ruigenhoek
Masterclass (open sessie)

De vijand op het verkeerde been zetten is essentieel. Als je tegenstander niet weet waar je bent of wat je doet heb jij "the element of surprise". Tijdens deze sessie laat Steve Carlin je ervaren hoe hij misleiding toepast om jou op het verkeerde been te zetten. Hoe komt het toch dat we zo makkelijk om te tuin te leiden zijn en op welke elementen moet je letten.

Met: Steve Carlin, Illusionist en Mind-reader

Transavia: De oorlog om tot de Top 3 te komen
15:15 - 15:45
Ruigenhoek
Masterclass (open sessie)

In 2015 werd door Transavia de ambitie uitgesproken om tot de top 3 lowcost airlines van Europa te behoren. Een nieuw bedrijfsmodel, grote orders voor vliegtuigen, nieuwe website en ‘de beste digitale airline’ zijn hier onderdeel van. Het maken van real time keuzes is hierbij essentieel. Hoe vergaat Transavia deze strijd?

Met:Willem Jan Matthijssen, Product Owner Employee & Finance

Gefaciliteerd door: Netsuite

Hoe zorg je dat je je team oplijnt voor falen
16:15 - 16:45
Ruigenhoek
Masterclass (open sessie)

Op het WK van 2011 leidde Brian Farley de Nederlandse honkballers naar een historische overwinning door in de finale Cuba te verslaan. Met deze ongekende prestatie schreven Brian en het Nederlands team geschiedenis. Nog nooit eerder werd een Europees team wereldkampioen honkbal. Brian Farley presenteert in deze sessie met onvoorwaardelijke passie over het coachen van een team, het behalen van de Wereldtitel in 2011 en hoe je zwaktes herkent.

Met: Brian Farley, voormalig coach Nederlands honkbalteam

Gefaciliteerd door: Buren

Controllers Netwerk ontmoet Rico Verhoeven
Besloten sessie
16:15 - 16:45
Ruigenhoek
Besloten sessie

Exclusief voor leden van het Controllers Netwerk hebben we voorafgaand aan de plenaire afsluiting een sessie met Rico Verhoeven. De leden krijgen de gelegenheid om hem diverse vragen te stellen. Wil je bij deze unieke gelegenheid zijn? Wordt dan lid van het Controllers Netwerk

Met: Rico Verhoeven, de GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing

Wanneer de prijs van conflict te hoog wordt
12:15 - 12:45
{column_title}
Masterclass (open sessie)

Het hebben van conflicten is normaal. Conflicten zijn zelfs gezond. Een relatie, een bedrijf, een land zonder conflicten: daar is iets mis mee. Maar helaas hangt dit wel af van hoe er met die conflicten wordt omgegaan. Want als er oorlog uitbreekt - een oorlog in de bestuurskamers, tussen zakenpartners, tussen echtlieden of tussen gewapende groepen - dan is het pas echt mis. Soms is er te veel escalatie ipv de-escalatie en eindigt het met scherven or erger. Wat zijn oorzaken voor escalatie en wat zijn manieren om conflicten beter te managen?

Met: Wilbur Perlot, deputy director van de Clingendael Academy

Wanneer de prijs van conflict te hoog wordt
12:15 - 12:45
Kijkuit
Masterclass (open sessie)

Het hebben van conflicten is normaal. Conflicten zijn zelfs gezond. Een relatie, een bedrijf, een land zonder conflicten: daar is iets mis mee. Maar het hangt er wel van af hoe er met die conflicten wordt omgegaan. Want als er oorlog uitbreekt - een oorlog in de bestuurskamers, tussen zakenpartners, tussen echtlieden of tussen gewapende groepen - dan is het pas echt mis. Soms is er te veel escalatie ipv de-escalatie en eindigt het met scherven or erger. Wat zijn oorzaken van escalatie en hoe manage je een conflict?

Met: Wilbur Perlot, deputy director van de Clingendael Academy

Sun Tzu, von Clausewitz of Mart de Kruif?
14:15 - 14:45
Kijkuit
Masterclass (open sessie)

"Alles wat ik in gang zette, had bijna onmiddellijk een daadwerkelijk effect. Telkens als ik een order tekende om een operatie in gang te zetten, wist ik dat er verliezen geleden zouden worden. Militairen zouden gewond raken of zelfs sneuvelen omdat ik een operatie belangrijk vond. Die handtekening gaf mij dan ook een tijdloze verantwoordelijkheid die ik de rest van mijn leven in enige mate met me mee zou moeten dragen. Dat is de eenzaamheid van de commandant, iets waarbij niemand je kan helpen."

Met: Mart de Kruif, Generaal BD

Gefaciliteerd door: Deloitte

Op oorlogspad: Groei door overnames
12:15 - 13:15
Honswijk
Round table

Overnames, wel of niet? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe wordt dit gefinancierd? Alleen maar bankfinanciering of ook eigen vermogen? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden? En zijn er alternatieven? Een interactieve discussie met CFO's en de overname-experts van ING.

Gefaciliteerd door: ING

‘Choose your battle’
14:15 - 15:30
Honswijk
Round table

Countervailing power van de CFO bij strategische besluitvorming.
In de boardroom nemen CFO en CEO belangrijke beslissingen, waarbij de belangen van diverse stakeholders (RvC/RvA, klanten, medewerkers, leveranciers, maatschappij) worden meegewogen. Hoe bepaal je als CFO je standpunt, hoe draag je bij aan strategische besluitvorming en hoe stel je je op bij lastige dilemma’s en vraagstukken? Niet alleen kennis en ervaring, maar ook competenties en bewustzijn van de interactie in de boardroom zijn hierbij van groot belang. Welke must win battle ga jij aan als CFO, welke niet en hoe doe je dit?

Gefaciliteerd door: Rabobank

Test jouw strategie met Business Wargaming
12:15 - 13:15
De Gagel
Round table

Wargaming is afkomstig uit de militaire wereld, waar tactieken en strategieën worden getest voordat ze worden toegepast. Ook bedrijven kunnen via een simulatiespel snel tot onverwachte kennis en inzichten komen. Test jouw tactisch vernuft in een business wargame. Laat je brein vonken, toon branie en besluitvaardigheid. Ontvang handige tips en formats om op jouw eigen 'Business Battlefield' direct het spel beter te bepalen. Let’s Wargame!

Met: Hans Steensma, War Game Operator en Rutger van der Lee, inspirator/innovator

Test jouw strategie met Business Wargaming
14:15 - 15:30
De Gagel
Round table

Wargaming is afkomstig uit de militaire wereld, waar tactieken en strategieën worden getest voordat ze worden toegepast. Ook bedrijven kunnen via een simulatiespel snel tot onverwachte kennis en inzichten komen. Test jouw tactisch vernuft in een business wargame. Laat je brain vonken, toon branie en besluitvaardigheid. Ontvang handige tips en formats om op jouw eigen 'Business Battlefield' direct het spel beter te bepalen. Let’s Wargame!

Met: Hans Steensma, War Game Operator en Rutger van der Lee, inspirator/innovator

Besloten Sessie: Controllers Netwerk ontmoet Rico Verhoeven
16:15 - 16:45
De Gagel
Round table
Besloten sessie

Exclusief voor leden van het Controllers Netwerk hebben we voorafgaand aan de plenaire afsluiting een sessie met Rico Verhoeven. De leden krijgen de gelegenheid om hem diverse vragen te stellen. Wil je bij deze unieke gelegenheid zijn? Wordt dan lid van het Controllers Netwerk.

Met: Rico Verhoeven, GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing

Gefaciliteerd door: Controllers Netwerk

Hoe gaan we om met conflicten
12:15 - 13:15
Spion
Round table

Tijdens deze rondetafelsessie gaan we met keynote spreker Fleur Ravensbergen verder in gesprek over hoe we omgaan met conflicten. In een open gesprek met elkaar bespreken we hoe we omgaan met conflicten. Krijg inzichten in wat we wel of niet goed doen in conflicten en welke tips kunnen we zelf toepassen in de praktijk.

Gefaciliteerd door: Exact

Leer van Jac Orie hoe een winnend (finance) team te bouwen
14:15 - 15:30
Spion
Round table

Leer van Jac Orie hoe je een winnend team bouwt en behoudt. In de sport is "winning not everything, but the only thing." Winnende teams zijn bereid net dat stapje meer te willen zetten voor elkaar en voor het resultaat. Waarin onderscheidt een winnend team zich van een goed functionerend team? En hoe behoudt u een winnend team? Olympisch coach Jac Orie vertelt hierover vanuit zijn ervaringen.

Met: Jac Orie, Schaatscoach/trainer Team Jumbo – Visma

Gefaciliteerd door: American Express

The Game is on!
14:15 - 15:30
Kruithuis
Round table

Cybersecurity is hot, want voorkomen is beter dan genezen. Wat als het tóch misgaat? Uit ervaring weten we dat de meeste organisaties grote moeite hebben om te schakelen bij de onvoorziene omstandigheden van een cyber crisis. Tijdens de Cyber Crisis Management Game ervaar je in één uur, wat de gevolgen kunnen zijn, welke dilemma’s je tegenkomt en leer je hoe je je daar het best op kan voorbereiden.

Gefaciliteerd door: AON

Programma FM Dag 2019